Vad du behöver för röda mattan


Det är inte alla som får möjligheten att gå längsmed röda mattan. För oss vanliga dödliga är röda matten synonymt med en stor tillställning, inte nödvändigtvis Oscarsgalan eller en internationell filmpremiär. Ska du ut och visa upp ditt allra bästa jag i det finaste du äger, kan du använda samma knep som Hollywood-stjärnorna för att glänsa mest av alla. 

Bra underkläder

Du behöver underkläder som sitter rätt och formar kroppen för att din galablåsa ska sitta som ett smäck. Du vill inte ha några tydliga sömmar och valkar som klämmer och format tyget ska du satsa på en gördel eller korsett.

Klänning och BH går inte alltid ihop, BH:banden ska ogärna synas. För att fixa det kan du använda brösttejp eller genomskinliga BH-band.

Klänningen

Du kan hitta rätt klänning på flera sätt. Titta på din eventuella inbjudan och läsa vilken klädkod som fodras. Därefter kan du se vad du själv vill ha. Det finns dyra galablåsor som du kan hyra, eller så fyndar du en vacker vintageklänning på Tradera.

Rätt sminkning

Boka in dig för en professionell sminkning några timmar innan det är dags att visa upp dig för världen. Är du inte van sminkös får du bästa resultatet hos en make up-artist. De kan ta använda dina naturliga färger och färgerna i klänningen för att skapa något vackert.

Håret

Du behöver också en bra håruppsättning. Det kan du få hos frisören för ungefär samma kostnad som en vanligt klippning. Du kan använda löshår för att få en fylligare frisyr och mer hår att skapa med. Enklast är att köpa clips om du bara vill ha löshår för en kväll. Vill du ha det mer permanent hårförlängning ska du be frisören om hjälp, de använder flera metoder varav de mest hållbara är microringar, hårträns och med värme.