Sugen på att göra en piercing


Kroppsutsmyckning är något som verkligen är trendkänsligt. Vanliga hål i öronen går aldrig ur tiden, men egentligen alla andra koppsutsmyckningar går i vågor. För 10-15 år sedan så var det väldigt populärt med piercing i ögonbrynet, men det känns numera väldigt daterat. Istället är det septumpiercingen som är mest populära, med andra ord en ring i skiljeväggen mellan näsborrarna. Här kommer lite råd för dig som är sugen på en tatuering.

För det första så måste du se till att ha åldern inne, 15 år om det är i förälders sällskap annars är det 18 som gäller. Sen gäller det att bestämma sig för vilken piercing som man vill ha, här kan det vara bra att skaffa fake-smycken att testa med. När det sen är dags att köpa ett riktigt smycke så har platinuminkpiercing.se ett bra utbud. Var noga när du köper smycken så att du inte skaffar något som är allergiframkallande.

När det är dags för piercingen så är det viktigt att gå till någon med rätt utbildning. Det kommer att kännas olika mycket beroende på vilken piercing som du ska göra, men tänk på att smärta är övergående. Läktiden för en piercing är ganska lång, så tänk på att det dröjer upp till tre månader innan du kan byta smycke själv. Hygienen är A och O så det är viktigt att du håller efter och löpande gör rent kring piercingen, personen som utfört piercingen kommer att ge dig råd kring detta, håll dig till dom! Skydda också din piercing mot skav av olika slag, har du exempelvis gjort en piercing i naveln så gäller det att undvika att byxlinningen ligger emot och skaver. Men kom alltid ihåg att piercingar lämnar ärr, så innan bestämmer dig så bör du fundera kring om du kan trivas med ett ha ett ärr om du väljer att ta bort piercingen.