Renligheten viktig under pandemin


I och med Corona pandemin så är renligheten viktigare än någonsin. Ja, distansering också naturligtvis. Ingen av oss har varit med om något liknande och vi har blivit tvungna att tänka efter mer än en gång hur vi lever våra liv. Så klart har vi alla tvättat oss regelbundet men under Covid 19 så har det blivit mer naturligt att använda oss av handsprit.

Att sprita händerna har varit och är mest vanligt inom sjukvården. Idag så såt det flaskor lite överallt på restauranger och i butiker. Då vi har en förmåga att vara och peta oss i ansiktet så är det viktigt att våra händer är rena. Smittspridningen har minskat men det finns fortfarande en risk att vi kan smittas.

Se till att köpa hem någon form av handsprit, du hittar detta på nätet som mycket annat. Dessa finns i olika storlekar så du kan ha en hemma och en mindre flaska i fickan eller i handväskan. Genom att sprita händerna så minskar vi risken att sprida smittan på oss själva men också andra.

Vi behöver vidta försiktighet när vi vistas utomhus. Folkhälsomyndigheten ger restriktioner om hur vi ska tänka oss för och hur vi ska göra. Rena händer är ett sätt att minska och förebygga smittspridningen. Därför är den personliga hygienen viktig. Vi har mer än någonsin lärt oss att tvätta våra händer i mins 20 sekunder. Det gäller att se så att vi tvättar hela händerna och inte bara en del av den.