Messi- världens bästa fotbollsspelare?


Få fotbollsspelare innehar så många rekord som den argentinske spelaren Lionel ”Leo” Messi. Hela fyra år i rad har Messi blivit utsedd till världens bästa spelare och har hittills fått en lång rad utmärkelser, bland annat ett olympiskt guld tillsammans med Argentinas landslag i fotboll.

Från Argentina till Spanien

Lionel Messi är född och uppvuxen i Argentina, men drabbades som barn av en hormonsjukdom som kunde ha satt stopp för hans fotbollsdrömmar. Efter att familjen flyttat till Barcelona, lyckades Messi imponera på FC Barcelonas tränare så till den milda grad att han både fick kontrakt och sin dyra hormonbehandling betald. Efter detta har hans karriär i FC Barcelona gått spikrakt uppåt, och Messi är idag även spansk medborgare för att enklare kunna kontrakteras av laget. Detta har gjort att han även blivit erbjuden en plats i det spanska landslaget i fotboll.

Messi har dock tackat nej till detta och fortsätter spela för Argentina i landskamper. Idag är Messi en familjefar som vid sidan av sin inte minst ekonomiskt framgångsrika fotbollskarriär även driver en stiftelse som hjälper fattiga barn. Messi har även under lång tid haft ett samarbete med och gjort reklam för Adidas, och Adidas har till och med släppt en kollektion med fotbollsskor speciellt designade tillsammans och för Messi. Den senaste varianten heter messi15, och är framtagen tillsammans med Lionel Messi med hans unika spelarstil som utgångspunkt.