Må som en stjärna


Vi må inte ha Hollywoodskådisarna entourage av hjälpredor som fixar deras hår, smink, kropp, diet och allt annat man kan tänka sig. Men genom att budgetera och prioritera kan man också må som en riktig stjärna. 

Fixa håret

shutterstock_183520727Unna dig själv ett besök hos frissan i månaden. Det kostar runt 1 000-1 500 kronor om du vill färga och klippa det. Eller kanske satsa på att sätta in riktigt löshår för en längre eller fylligare frisyr. Äkta löshår kan man behandla som sitt eget hår och med rätt fästmetoder sitter det i flera veckor utan att man behöver justera dem.

Ta hand om kroppen

Ge dig tid och råd att ta hand om dig själv. Se till att äta gott och varierat, inte bara nudlar och skräpmat för att det är enkelt. En hälsosam diet kommer att hjälpa dig genom hela livet.

Ta också hand om ditt yttre. Återfukta huden varje dag och gör gärna en skrubb några gånger i månaden för att ta bort döda hudceller. Det kommer att ge dig len hy med riktig Hollywoodlyster.

Hitta en träningsform som du tycker är roligt, eller åtminstone minst tråkig. För många är träning ett onödigt ont som man gärna skippar. För att ha en stark kropp under ålderdomen måste man utveckla den under ungdomen.

Lägg tid på det du älskar

Ett annat sätt att må gott och trivas i sitt liv är att alltid ha tid över till dina hobbies och favoritaktiviteter. Gillar man att läsa ska man skapa tid i sitt hektiska livschema för en lässtund. Du har bara ett liv och förtjänar att göra det du vill, även om man inte kan göra det hela tiden.