Larry King


Larry King är ett tungt namn från USA, han har gjort otaliga intervjuer i både radio och TV. Under 80-talet så sändes Larry King Live där flertalet presidenter blivit intervjuad.

Det sägs att King gjort över 40 000 intervjuer och sedan Gerald Ford var president, mellan åren 1974-1977, så har han intervjuat alla presidenter. Något som har varit signifikativt för Larry King är användandet av mörka hängslen mot en knallblå skjorta.

2010 så bestämde sig King för att sluta och lägga ner sitt populära intervjuprogram Larry King Live. Mycket för att King ville tillbringa mer tid med familjen. Detta progarm var ett av CNN’s stora flaggskepp och har setts av mängder av människor.

Programmet sändes vraje dag i veckan men från olika platser, New York, Atlanta eller Los Angeles men det var exakt samma dekor så det gick inte att urskilja varifrån det sändes. Förutom presidenter så har det intervjuats många kända personer till största del amerikaner.

I år 2016 så blir Larry King 83 år och visst han har trappat ner på sina sända intervjuer, men fortsätter för tillfället att jobba för den Ryska kanalen RT med sina program Larry King Now och PolitiKing där den senare är mer politiskt inriktad. Hur länge King orkar att jobba återstår att se, men helt klart har han gjort avtryck i mediavärlden.