Kändisarnas löpträningshysteri


Löpträning har vid få tillfällen varit så pass mycket på tapeten som nu. I hollywood och resten av världen råder praktiskt taget löpträningshysteri, där alla jobbar hårt för att hålla sina kroppar i trim.

Megan Fox

Främst de kvinnliga kändisarna har startat någon för av löpträningshysteri varvat med sitt normala träningsschema som tar extremt mycket tid och energi, men som håller vikten nere och kroppen svarvad. Det är viktigt att komma ihåg att många av dem därtill får hjälp av speciella dietister och annat kunnigt folk som ser till att de håller sig inom ett näringsintag som inte är av fara för hälsan.

Enligt nordens största hälso- och skönhetssajt på nätet, improveme.se, är en av dom som förmodligen spenderar mest tid i löparspåret Heidi Klum som sägs lägga så mycket som 4 mil bakom sig var eviga dag. Jennifer Aniston är ett annat energiknippe som åtminstone ger sig i kast med någon form av träningsrutin minst 5 gånger varje vecka, och Megan Fox höll under det år hon skulle föda, fortfarande igång med ett anpassat och hårt träningsprogram för gravida.

De är minst sagt målmedvetna med sin träning, men samtidigt är det en del av deras arbete att hålla sig i trim, så de har på sätt och vis både mycket mera tid att lägga ner och en annan skyldighet än oss vanliga människor.

Att joina trenden och ge sig ut för en löprunda är dock något som vi verkligen rekommenderar så länge det inte går till överdrift. Förutom att du kommer se förändringar rent kroppsligt är det absolut viktigaste att du mår bra. Att löpa någon gång i veckan hjälper dig med all sannolikhet att göra så, så länge du inte lider av något form av förhinder som omöjliggör hälsosam löpning för just dig.

Om man planerar att börja springa i större utsträckning eller redan gör det är det viktigt med ett par riktiga skor som är framtaget för just löpning. Se till att du skaffar dig rätt sorts utrustning så du slipper problem med framtida skador eller förslitningar.