Kändisar med iPhone


När företag lanserar något nytt så gör man mycket reklam för sin nya produkt, Apple är inget undantag. Att kändisar syns med en iPhone är bra reklam för företaget. Sedan så kommer all reklam som köps, TV-reklam, annonser i branschtidningar, radioreklam med mera.

Medvetet eller omedvetet så går vi mycket på reklamen när vi funderar på att köpa någon telefon eller tillbehör till den. För Apples del så är det inte svårt att få uppmärksamhet runt sina produkter, företaget har en klar strategi när det kommer till marknadsföring. När Apple skulle lansera sin iPhone 4 så kontaktades Samuel L Jackson för en reklaminspelning.

Även skådespelerskan Zooey Deschanel har Apple använts sig av i sin lansering av ny telefon.Zooey Deschanel är känd från bland annat filmer som Mumford från 1999 och senare i Yes Man från 2008 med Jim Carrey. Sitt stora genombrott kan man säga hon fick 2011 och 2012 då TV-serien New Girl spelades in, Huvudrollen Jess spelades av Zooey Deschanel

Att få kändisar till att medverka i reklamfilmer kan innebära stora kostnader, men den genomslagskraft som finns i TV reklam och då en känd person medverkar finns med i dessa så räknar företagen med att få igen de pengarna och öka försäljningen av sin produkt avsevärt. Ingen vet vilken budget som företag som Apple har, men vi kan gissa oss till att det är inte frågan om några små summor.