Hudvård á la Hollywood


Vilka behandlingar ska du satsa på för att få lika stor lyster i huden som Hollywoodstjärnorna? Finns det ens några alternativ för dig som inte kostar tiotusentals kronor för en behandling?

Lätta svaret är ja! Det finns gott om skönhetsbehandlingar som kan ge dig lika bra hud som stjärnorna. Troligtvis får du bättre hud än dem då de bär mycket smink dygnet runt samt lever ett stressigt liv i strålkastarskenet.

En av de första behandlingarna du kan testa är en djuprengörande ansiktsbehandling där du får en peeling, ånga, portömning och en rengörande mask. Vad som ingår kan variera beroende på vilken klinik du besöker. Behandlingen ger tar bort all mikroskopisk smuts, öppnar och rensar porerna och masken är rengörande samtidigt som den återfuktar huden. Du kommer att se en ny lyster efter första behandlingen.

Vill du gå ett steg längre kan du testa en kemisk peeling. Det finns olika typer av peeling beroende på vilka problem du har. Du kan ta bort ytliga rynkor eller pigmentförändringar, få hjälp med acneproblem eller reparera solskadad hud. En kemisk peeling använder syror som ger en liten svidande känsla på huden. Efteråt kan huden fjälla eller ser röd ut men det går över. Det är det yttersta hudlagret som försvinner.

Vill du slå på stort kan du testa samma behandling som Kim Kardashian visade upp på sin Instagram, den ökända vampyrbehandlingen. Genom att ta lite av ditt blod kan läkaren centrifugerar blodet och separerar plasman och blodplättarna. Plasman innehåller tillväxthormoner och förbättrar läkeprocessen och din hudkvalité. Den injiceras i ansiktet på flera ställen såsom under ögonen och pannan.