Behandla håret som en stjärna


Superstjärnor får allt de pekar på, beundras över hela världen och utstrålar självförtroende och skönhet. Varför ska inte ditt hår får samma behandling?

Fukt

Ditt hår förtjänar det bästa när det kommer till hårvårdsprodukter. Och en av de bästa sakerna du kan ge är produkter med mycket fukt. Hår och vatten gifter sig egentligen inte, vatten är bara bra för att ta bort smuts men torkar samtidigt ut håret. Efter en dusch behöver du återställa hårets balans och då är fukt från oljor eller en inpackning det bästa.

En inpackning ska helst få verka i håret i fem till tjugo minuter. Då har håret tid att absorberar den fukt den behöver och får ett yttre skydd från vatten. När håret får tillräckligt med fukt kommer det att se friskare ut, kännas lenare, glänsa i solskenet och bli starkare.

Långt hår

Det är svårare att hålla ett långt hår friskt och fräscht än kort. Långt hår behöver toppas med jämna mellanrum för att hålla sig frisk och så topparna inte ska torka ut och spricka. Men en av de “farligaste” sakerna för håret är när det är blött eller när du ska sova. Blött hår ska få lufttorka, skippa hårfönen då värme också sliter på håret. Gå heller inte ut i kylan när håret är blött.

När du ska sova gnuggar du håret mot kudden och vaknar med ett enda stort skatbo. Ta för vana att fläta håret när du ska sova, det skyddar de individuella hårstråna bättre. Du kan också byta ut bomullsörngott mot siden så att håret inte fastnar lika mycket i tyget utan endast glider på ytan.